Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

Al langere tijd is het alom bekend dat de Noord-Koreaanse leiders een federatie nastreven waarin alle Turkse volkeren en staten plaats hebben. Het begon toen er foto’s opdoken van de jonge Kim Jong-un tijdens zijn studentenperiode in Zwitserland. Daar studeerde hij aan de International School of Berne en kwam zodoende in contact met de grote Turkse diaspora in Europa.
 

alt Al weken is er een discussie over de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Warempel blijkt bijna zeven op de tien Nederlandse Turken te lijden aan eenzaamheid waarvan bijna één op de vier zelfs ‘ernstig eenzaam’ is. Lang zocht ik naar een mogelijke oplossing en nam hierbij de vele opiniestukken van romanschrijver Özcan Akyol (Volkskrant, 09/10/13), promovendus Zihni Özdil (GeenStijl, 02/11/13) en academicus Sinan Çankaya (WijBlijvenHier, 09/10/13) voor lief.

 

Alles In Perspectief gaat vanwege een aankomende verbouwing en een erop aansluitende uitbreiding, tijdelijk ertussenuit. We hopen u in het jaar 2014 weer te kunnen begroeten op onze vernieuwde nieuwsportaal. Overigens zullen er sporadisch nog wel artikelen toegevoegd worden aan het nieuwsportaal mocht de situatie hierom vragen. Vooralsnog is deze stop een tijdelijke en zal Alles In Perspectief wederkeren in de journalistieke arena.
 

alt

Binnenkort is het weer zover en de kinderen zullen Sinterklaas met open armen ontvangen. Ieder jaar komt Sinterklaas op 11 november (op de eerste zaterdag na Sint-Maarten)  om de kinderfeest op 5 december bij te wonen. Met grote nieuwsgierigheid wachten ze op zijn komst uit Spanje!

 

alt

In het Turks kennen we het gezegde: ‟Ayakkabım dar olduktan sonra, acun geniş olmuş neme gerek?” Deze is te vertalen met ‘Wat heb ik er aan dat de wereld ruim is als mijn schoenen te strak zitten?’ In de context van deze artikel kunnen we zeggen ‘wat heb je aan vrije denken als je moet denken binnen datgene wat door anderen wordt bepaald?’ Het vrije denken, een begrip dat zeer populair is in het Westen, staat in zekere mate op losse schroeven.