Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

Het belooft weer spannend eraan toe te gaan dit jaar op 24 april: de Armeense gemeenschap maakt hun borst al nat met de 99ste herdenking van 1915 op komst terwijl er binnen de Turkse gelederen steeds meer geroezemoes is over een tegenactie. Want elk jaar breekt rond 24 april, de dag dat Armeniërs herdenken dat hun voorouders omgekomen zijn in de bloederige schermutselingen rondom de val van het Osmaanse Rijk tijdens de Eerste Wereldoorlog, de discussie los wat er nu precies is gebeurd. De discussie is zo hevig dat zelfs nu er hier in dit artikel “schermutseling” staat en geen “genocide”, menig lezer in woede zal ontsteken.
 

Al langere tijd is het alom bekend dat de Noord-Koreaanse leiders een federatie nastreven waarin alle Turkse volkeren en staten plaats hebben. Het begon toen er foto’s opdoken van de jonge Kim Jong-un tijdens zijn studentenperiode in Zwitserland. Daar studeerde hij aan de International School of Berne en kwam zodoende in contact met de grote Turkse diaspora in Europa.
 

alt Al weken is er een discussie over de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Warempel blijkt bijna zeven op de tien Nederlandse Turken te lijden aan eenzaamheid waarvan bijna één op de vier zelfs ‘ernstig eenzaam’ is. Lang zocht ik naar een mogelijke oplossing en nam hierbij de vele opiniestukken van romanschrijver Özcan Akyol (Volkskrant, 09/10/13), promovendus Zihni Özdil (GeenStijl, 02/11/13) en academicus Sinan Çankaya (WijBlijvenHier, 09/10/13) voor lief.

 

Alles In Perspectief gaat vanwege een aankomende verbouwing en een erop aansluitende uitbreiding, tijdelijk ertussenuit. We hopen u in het jaar 2014 weer te kunnen begroeten op onze vernieuwde nieuwsportaal. Overigens zullen er sporadisch nog wel artikelen toegevoegd worden aan het nieuwsportaal mocht de situatie hierom vragen. Vooralsnog is deze stop een tijdelijke en zal Alles In Perspectief wederkeren in de journalistieke arena.
 

alt

Binnenkort is het weer zover en de kinderen zullen Sinterklaas met open armen ontvangen. Ieder jaar komt Sinterklaas op 11 november (op de eerste zaterdag na Sint-Maarten)  om de kinderfeest op 5 december bij te wonen. Met grote nieuwsgierigheid wachten ze op zijn komst uit Spanje!