Precies 120 jaar nadat de oud-Turkse inscripties op grafstenen in Mongolië zijn ontcijferd, worden er nog steeds antieke grafstenen van enkele duizenden jaren oud gevonden. Ongeveer 4-5 jaar geleden waren er letters uit het runenschrift gevonden op artifacten uit Mongolië, aldus hoogleraar in Turkse talen Prof. Dr. Mehmet Ölmez van de Technische Universiteit Yıldız in Istanbul.
 
Na de open brief die de Russische president  naar de Amerikaanse krant The New York Times had gestuurd, heeft nu de Amerikaanse senator John McCain een opiniestuk voor de Russische krant Pravda geschreven. Hiermee lijkt het versturen van een open brief van een hooggeplaatste heerser een nieuwe vorm van diplomatie te zijn.
 

De in Libanon geboren activist Abou Jahjah keert terug naar België. Dat heeft hij bekendgemaakt op sociale media. Abou Jahjah kwam als 19-jarige uit Libanon naar België en verkreeg na een huwelijk met een Belgische vrouw, de Belgische nationaliteit. Hij kwam in de politiek en richtte de Arabisch-Europese Liga (AEL) op.
 

Vier van de zes verdachten van de gruwelijke verkrachtingszaak in India, hebben hun straf gehoord van de rechter. De openbare aanklager had de doodstraf geëist en de rechter heeft deze inderdaad toegewezen. De verdachten zullen de doodstraf door ophanging krijgen. Verwacht wordt dat ze in hoger beroep zullen gaan.
 

In een Albert Heijn XL aan het Diemerplein in Amsterdam heeft een man kokend heet water in het gezicht van een tien weken oude Husky-puppy gegooid. Volgens de eigenaren van de Siberische wolfsoort, beter bekend als Husky, was de man boos omdat er een hond in de Albert Heijn was. De man beklaagde zich dat honden niet toegestaan waren in de Albert Heijn maar de eigenaren (een moeder met haar jonge dochter) vertelden hem dat de puppy in een tas zat in de winkelwagen en dus niet vrij rondliep.