Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

alt

De boxers van de voormalige Zweedse tennisster Björn Borg zijn nog steeds in opkomst. De boxers, die zowel voor mannen als vrouwen worden geproduceerd, worden gemiddeld voor een prijs van tussen de €24,95 en €39,99 verkocht. Hier krijg je dan een duopack met twee boxers voor.
 

In veel grafieken is de y-as een vaste eenheid, zoals kg, meter, liter of euro.Bij deze index-grafieken lijkt dit ook zo, want op de y-as wordt de eenheid in punten gebruikt. Niets is echter minder waar! Een index-punt is nl. geen vaste eenheid in de tijd en je mag er dan ook historisch gezien geen enkele betekenis aan hechten. Een index wordt berekend aan de hand van een mandje aandelen. Bij elke index gebeurt dat volgens een bepaalde formule en de uitkomst van de formule levert een aantal punten op. Een grote fout die veel mensen maken is, dat er waarde gehecht wordt aan deze grafieken. Deze grafieken zijn echter erg bedriegelijk.
 

Op 23 september krijgt de Dow de grootste facelift sinds 2004 als in één klap drie hoofdfondsen worden vervangen. Hewlett-Packard Co., Bank of America Inc. en Alcoa Inc. , de losers, worden vervangen door Goldman Sachs Group Inc., Nike Inc. en Visa Inc (The New Dow Stocks in Three Charts), de winners. De herziening van de aandelen van de Dow Jones toont weer aan hoe de Dow Jones Index gemanipuleerd wordt, zodat deze index op lange termijn blijft stijgen. Zwakkere aandelen worden vervangen door populaire aandelen (losers out, winners in).
 

alt

Journaliste Fréderike Geerdink werkt al geruime tijd als correspondent in Turkije. Sinds 2006 woonde ze in Istanbul en schreef ze vooral over de Koerdische en Armeense kwestie. Haar opdrachtgevers varieerden van vrouwenbladen Flair, Viva en Plus tot de serieuzere ANP en HP/De Tijd. Het viel lezers al snel op dat Geerdink vooral over de Koerdische kwestie nogal kort door de bocht schreef.
 

De inmiddels 70-jarige zakenman Charles Saatçi (ook wel bekend als ‘Saatchi’) is vooral bekend geworden door zijn adverteerderbedrijf. Iets wat hij samen deed met zijn jongere broer Maurice Saatçi onder de naam Saatchi & Saatchi.