Op 23 september krijgt de Dow de grootste facelift sinds 2004 als in één klap drie hoofdfondsen worden vervangen. Hewlett-Packard Co., Bank of America Inc. en Alcoa Inc. , de losers, worden vervangen door Goldman Sachs Group Inc., Nike Inc. en Visa Inc (The New Dow Stocks in Three Charts), de winners. De herziening van de aandelen van de Dow Jones toont weer aan hoe de Dow Jones Index gemanipuleerd wordt, zodat deze index op lange termijn blijft stijgen. Zwakkere aandelen worden vervangen door populaire aandelen (losers out, winners in).
 

alt

Journaliste Fréderike Geerdink werkt al geruime tijd als correspondent in Turkije. Sinds 2006 woonde ze in Istanbul en schreef ze vooral over de Koerdische en Armeense kwestie. Haar opdrachtgevers varieerden van vrouwenbladen Flair, Viva en Plus tot de serieuzere ANP en HP/De Tijd. Het viel lezers al snel op dat Geerdink vooral over de Koerdische kwestie nogal kort door de bocht schreef.
 

De inmiddels 70-jarige zakenman Charles Saatçi (ook wel bekend als ‘Saatchi’) is vooral bekend geworden door zijn adverteerderbedrijf. Iets wat hij samen deed met zijn jongere broer Maurice Saatçi onder de naam Saatchi & Saatchi.
 

De rechtszaak van de zusjes Zimra en Simcha Geurts tegen een groep meisjes gaat nog steeds door. Alhoewel de verdachte groep meisjes al een taakstraf opgelegd gaat krijgen van het Openbaar Ministerie, wil Zimra ook met een civiel proces de groep straffen.
 

De website Utrecht.Nieuws.nl kwam onlangs met het nieuws dat de politieke partij Groenlinks overwoog om actie te ondernemen tegen de website Alles In Perspectief. In het artikel zelf werd gesproken van ‘GroenLinks’ waar ‘Groenlinks’ bedoeld werd maar ook ging de rest van het artikel over Groenlinks-politicus Bas Nugteren.