alt

De inmiddels beruchte voormalige hoogleraar van Tilburg University, Diederik Stapel, blijkt veel meer fraude te hebben gepleegd dan aanvankelijk werd gedacht. Dit heeft voor grote schade gezorgd voor andere onderzoekers aan de universiteit van Tilburg. De reputatie van de universiteit is inmiddels gekelderd. Bij alle onderzoeken en promoties wordt nu namelijk extra zwaar gekeken of alle bronnen wel kloppen.
 

Dikwijls probeert door middel van gebeurtenissen in het verleden een bepaald volk of staat zwart te maken. Dit doet men om verschillende redenen om uiteindelijk een bepaald doel te bereiken. Meestal heeft deze een politieke achtergrond. Dit is in dit artikel absoluut niet de bedoeling. Ik vond echter belangrijk om eens te schrijven over een onderwerp waar een taboe op staat, namelijk het slaven verleden van Nederland.

 

alt

Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer Turken doodgemarteld worden in Europese cellen en politiebureaus. Zo is de Turks-Nederlandse İhsan Gürz, slechts 22 jaar oud, onder zeer verdachte omstandigheden gestorven op een Nederlands politiebureau. Eerder werd de 23-jarige Turks-Deense Ekrem Sahin doodgeslagen door gevangenisbewakers in Denemarken. Weer een andere Turkse man, de Turks-Duitse Adem Özdamar, stierf in een Duitse cel in Dortmund.
 

De omstreden krant Taraf heeft in Turkije alweer geblunderd. Eerder beweerde Taraf dat de Turkse politicus Muhsin Yazıcıoğlu vermoord was en niet stierf bij een helikopterongeluk. Als bron beriep Taraf zich op telefoongesprekken die Muhsin zou hebben gehad met zijn mobiele telefoon, nadat zijn helikopter was neergestort.
 

alt

Her en der vernam ik dat de twee meest bekende Nederlandse woorden ‘apartheid’ en ‘allochtoon’ is. Met 'bekend' wordt hier gedoeld op het gebruik van deze woorden als leenwoorden in andere niet-Nederlandse talen. Ik vroeg me af of dat zo is en zodoende heb ik hier een onderzoek naar gedaan.