Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

alt

Op 22 september 2014 vertrok ik, via Elazığ, naar Tunceli voor een project vanuit de Europese Unie. Toen ik op 4 oktober 2014 weer vanuit Tunceli naar Elazığ terugkeerde, hoorde ik nog net over een aanval van de Koerdische terreurgroep PKK op een Turkse politiepost in Tunceli. Echt verrast was ik niet, daar de situatie in Tunceli over de gehele periode van mijn verblijf ook op scherp stond. De sfeer was bij vlagen grimmig en de betrekkingen tussen bepaalde bevolkingsgroepen erg gespannen.
 

Er is nu een kleine  maand voorbij sinds Ahmet Davutoğlu de nieuwe premier van Turkije werd op 28 augustus 2014, met Numan Kurtuluş als zijn nieuwe vicepremier. De benoeming kwam nadat premier Erdoğan werd verkozen tot president van Turkije in augustus 2014. 
 

Op 10 augustus 2014 zal in Turkije de eerste ronde van de presidentiële verkiezingen plaatsvinden. Echter, in het buitenland mogen Turkse burgers al vanaf 31 juli 2014 tot en met 3 augustus 2014 gebruik maken van hun stemrecht. Voor het eerst in de geschiedenis van de Republiek Turkije zal een president rechtstreeks door het volk worden gekozen, voorheen ging dat door middel van de parlementsleden. Voor 2007 konden parlementsleden zichzelf kandidaat stellen, of kandidaten van buiten de Kamer voordragen indien de rest van de Kamer deze kandidatuur steunde
 

alt

De boxers van de voormalige Zweedse tennisster Björn Borg zijn nog steeds in opkomst. De boxers, die zowel voor mannen als vrouwen worden geproduceerd, worden gemiddeld voor een prijs van tussen de €24,95 en €39,99 verkocht. Hier krijg je dan een duopack met twee boxers voor.
 

alt

Journaliste Fréderike Geerdink werkt al geruime tijd als correspondent in Turkije. Sinds 2006 woonde ze in Istanbul en schreef ze vooral over de Koerdische en Armeense kwestie. Haar opdrachtgevers varieerden van vrouwenbladen Flair, Viva en Plus tot de serieuzere ANP en HP/De Tijd. Het viel lezers al snel op dat Geerdink vooral over de Koerdische kwestie nogal kort door de bocht schreef.