Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

altTurkije begon zondag met een testrun voor de 13,6 kilometer lange tunnel, onder de Bosporus zeestraat, die de Aziatische en Europese kant van Istanbul met elkaar verbind. De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan woonde de ceremonie van de Marmaray tunnel bij, die volgens verwachting wordt geopend op 29 Oktober, de 90ste verjaardag van de oprichting van de Republiek Turkije.
 

 

altArcheologen beweren 'stukje van Jezus' kruis te hebben gevonden tijdens opgravingen in een kerk in Turkije. Archeologen die opgravingen uitvoeren in de Balatlar kerk in de Zwarte Zee provincie Sinop, hebben een stenen kist opgegraven met objecten die zoals gezegd een verbinding hebben met Jezus Christus.

 

alt

Als Fenerbahce zich door de playoffs van de Champions League loodst kon het dit jaar weleens een bijzonder mooi Europees seizoen worden voor Turkije.

Natuurlijk: de Turkse topteams zijn niet te vergelijken met die uit Spanje, Duitsland of Engeland. Galatasaray en Fenerbahce kunnen lang niet tippen aan de kwaliteiten van een Bayern München, een Real Madrid, een Barcelona of een Manchester United. 

 

Veel Turken zijn bang dat er over tien jaar geen alcohol meer geschonken zal kunnen worden in Turkije door toedoen van de islamistische partij AKP. Dat blijkt uit een rondgang onder Turken in het centrum van Istanbul. Volgens de 41-jarige Umut kon je twee jaar geleden gemakkelijk een biertje drinken op het terras in het centrum van Istanbul, maar kan je nu met moeite een plek vinden om buiten een biertje te drinken.
 

altTurkije trekt in grote aantallen patiënten over de gehele wereld. Patiënten die op zoek zijn naar medische zorg in privéziekenhuizen, ook wel gezondheidstoeristen genoemd. Turkije ontvangt jaarlijks duizenden van zulke toeristen aan het land.