Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

altAmbtenaren van de Turkse regering hebben gemeld dat terroristische organisaties van plan kunnen zijn een reeks zelfmoordaanslagen in heel Turkije aan te richten, waaronder in Istanbul, Ankara en Izmir. Turkije heeft de veiligheid bij de Syrische grens versterkt tegen mogelijke terreur aanslagen van de leden van de DHKP/C,  vertelde de inlichtingendienst aan Today’s Zaman.

 

alt

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan blijft critici van zijn regime als onmensen behandelen. Zo noemde hij ze tijdens een speech onlangs 'knaagdieren' die het schip van de Turkse economie ten val willen brengen.

De Gezi Park-demonstranten, die nu bepaalde bedrijven boycotten omdat ze zaken hebben gedaan met de AKP / regering, worden door Erdogan gezien als 'zielige knaagdieren' en 'barbaren'.

 

De alcoholaccijns in Turkije zijn de afgelopen jaren sterk gestegen. Ook de afgelopen periode was het weer zo ver. Omdat het nu de vastenmaand is, lijkt het geen kritiek te ontvangen maar begin mei 2013 waren mensen nog verontwaardigd dat ze de warme maanden in Turkije met erg dure alcohol moesten doorbrengen. Veel mensen in Turkije konden hierdoor eigenlijk geen alcohol meer kopen.
 

alt

Een harde klap in het gezicht van Turkse voetbalfans: Besiktas en Fenerbahce mogen volgend seizoen echt niet meedoen aan Europese voetbalcompetities. Voor beide clubs is dat een behoorlijke aderlating. Europees voetbal brengt levert namelijk miljoen euro's op.

Fenerbache werd eerder voor twee seizoenen geschorst van internationale competities naar aanleiding van het omkoopschandaal dat het Turkse voetbal in 2011 op zijn kop zette. Besiktas was daar ook bij betrokken, maar werd voor slechts één seizoen geschorst.

 

Glyn Lowe Photoworks (bron: Flickr)

Erdogan is nogal in de stress geraakt door de militaire coup in Egypte. Op het moment dat president Mohammed Morsi werd afgezet sprak hij zich namelijk publiekelijk uit tegen de revolutie. Het was een schande, dit kon zo toch niet zomaar, etc. Zie hier bijvoorbeeld een citaat (vertaald in het Engels door Hurriyet Daily News) van gisteren: