Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

De gebeurtenissen in Turkije rondom de protesten zijn allemaal de schuld van de oppositie. Het is heel simpel, waarom zijn zoveel mensen de straat op gegaan om te protesteren? Antwoord: ze voelen zich niet gehoord! Waarom is dit dan de schuld van de oppositie? Omdat er geen daadkrachtige oppositie is die zijn achterban niet goed vertegenwoordigd voelen al die stemmers op: CHP, MHP en de BDP zich ongehoord.
 

Het is al een paar dagen aan de gang, de gigantische protesten in Turkije in het Gezi Parkı (Wandelingpark) dichtbij Taksim in het centrum van de miljoenenstad Istanbul. Recent zijn de protesten ook overgeslagen naar andere steden in Turkije en zelfs naar steden in Europa. De protesten in Europa zijn vooral sterk in gebieden waar veel Turken wonen, in Duitsland onder andere in Frankfurt en in Nederland vooral in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.
 

Turkije heeft het eerste officiële Turks-Koerdisch woordenboek gepubliceerd. Dit gebeurde door de Turkse Taalassociatie, een staatsinstelling dat onderzoek doet naar linguïstiek in Turkije. Het woordenboek is geprepareerd door drie promovendi van de Faculteit Koerdologie van de Artuklu Universiteit van Mardin. 
 

Na mijn filmrecensie over de Turkse film ‘Fetih 1453’, was ik snel geneigd om ook naar de première van de Turkse film ‘Çanakkale Yolun Sonu’ te gaan in de Bijlmer-Arena. Niet omdat ik zo een fan ben van Turkse films (zie daarvoor onder andere mijn filmrecensie van Fetih), maar meer omdat ik benieuwd was naar het niveau van de film. Vooral na de blamage van Fetih was mijn nieuwsgierigheid geprikkeld.
 

Turkish Airlines (THY) heeft weer van zich doen spreken met de aanschaf van 95 Boeing-vliegtuigen. Eerder kwam het Turkse bedrijf al in het nieuws door hun economische groei, vele sponsorovereenkomsten met sportverenigingen en culinaire prijzen voor hun gerechten. Met de aanschaf is ongeveer 9,3 miljard dollar gemoeid.