Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

http://www.birinciblog.com/yabancilar-rakiyi-sevdi/

Seculiere, alcochol drinkende Turken zijn pis, maar dan ook pisnijdig. Premier Recep Tayyip Erdogan heeft hun nationale drank onlangs namelijk zwaar beledigd. 

Hij zei dat niet rakı, maar ayran (een soort yoghurtdrank die erg doet denken aan karnemelk) 'de nationale drank' is. Dát is wat 'echte' Turken drinken - en met echte Turken bedoel ik dan natuurlijk fundamentalistische moslims zoals meneer Erdogan zelf.

 

alt

De Turkse Centrale Bank heeft de rentes met 50 basispunten verlaagd. Renteverlagingen zijn een beproefde tactiek om de economie te stimuleren.

In principe werkt het zo: lagere rentes zorgen ervoor dat individuen en - economisch gezien veel belangrijker - bedrijven meer geld lenen. Ze hoeven immers minder te betalen - geld lenen wordt goedkoper.

 

Turkse artsen hebben weer een succes weten te boeken. Na de aanvankelijk succesvolle baarmoedertransplantatie van de 22-jarige Derya Sert uit Antalya, blijkt het zelfs nog succesvoller te zijn dan in eerste instantie werd gedacht. Sert is namelijk zwanger gebleken na het inbrengen van een embryo door hetzelfde ziekenhuis. 
 

Turkije heeft een unicum te pakken met de eerste vrouw die ooit een succesvolle donortransplantatie van een baarmoeder is ondergaan. De 22-jarige Derya Sert uit Antalya heeft in het Academisch Akdeniz Ziekenhuis (AAZ) van hetzelfde Antalya de baarmoeder van een andere inmiddels overleden patiënt.
 

(Lees hier deel 1 en deel 2Het deed mij even denken. Er wordt in principe een spiksplinternieuwe stad gebouwd ter vervanging van Van. Er komt een nieuwe riolering, infrastructuur, maar er komen ook parken, meren, zwembaden, ziekenhuizen enzovoort.  Blijkbaar is niet al het geld (de man uit Van had het over ‘yandaşlar’, een synoniem voor PKK-leden) aangekomen in Van, waardoor de staat genoodzaakt is om de huizen voor iets meer te verkopen. In wezen is er geen sprake van winst omdat het geld gebruikt wordt voor de overige bouwprojecten (zoals voetbalvelden, winkelcentra etc.). Desalniettemin zijn de huizen erg goedkoop te noemen. Normaliter kost een woning in Turkije tussen de 90.000 en 200.000 Turkse Lira; en dan gaat het over reguliere huizen die niet gebouwd zijn met speciale aardbevingbestendige materialen.