Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

Vervolg van gisteren (zie deel 1). Hij ging echter verder door te stellen dat er 15.000 nieuwe woningen waren gebouwd in Van met speciale aardbevingbestendige materialen maar dat deze 20 of 30 kilometer verderop waren gebouwd. De ingenieur uit Izmir vertelde dat hij voor inspecties ruim 50 maal naar Van was geweest en alleen 20/30 kilometer van het centrum solide grond had kunnen vinden voor de bouw van deze massieve gebouwen. De man uit Van was het daar niet mee eens en wees ook op de emotionele binding die mensen hadden met hun grond. De ingenieur uit Izmir was pragmatisch: “Tienduizenden mensen zijn gestorven, wat is belangrijker? Een mensenleven of binding aan grond? Ik verhuis met plezier 20 kilometer verder als dat mijn leven redt omdat het hier nu levensgevaarlijk is wegens een breuklijn”.

 

Opeens sta je daar, tussen twee ingenieurs uit de Turkse bouwsector die heftig discussiëren over hoe de Turkse stad Van is opgebouwd na de aardbeving van november 2011. Veel dingen kwamen voorbij en het werd vrijwel meteen duidelijk dat één van de ingenieurs uit Van kwam en de andere uit İzmir. Gaandeweg bemoeide ook een ingenieur uit Ankara zich ermee en de ingenieur uit Van, begon te mopperen dat hij omringd was door onwetenden.
 

alt

Onlangs is er grote commotie ontstaan door een foto van een toeschouwer die na afloop van een wedstrijd was genomen. Op de foto is te zien hoe het gehandicapte basketbalteam van Galatasaray hun overwinning viert. Het schokkende is echter dat één van de basketballers helemaal niet gehandicapt blijkt te zijn (zie foto hiernaast).
 

Een Turkse piloot van de luchtmacht van de Republiek Turkije, heeft een zelfportret ingestuurd naar de meme-website 9gag. De reageerders op de website reageerden vol lof op het indrukwekkende resultaat. Op de afbeelding (die hiernaast te zien is), is de piloot te zien terwijl vier van zijn collega’s de Turkse V-formatie aanhouden. De piloot zelf is onherkenbaar in beeld door zijn helm.

 

Tijdens een studentenactie, waarbij informatie werd uitgedeeld aan voorbijgangers in het Kızılay-centrum van de Turkse hoofdstad Ankara, zijn de zeven studenten door ongeveer 30 mede-studenten in elkaar geslagen en zwaar mishandeld. Drie daarvan moesten voor behandeling naar het ziekenhuis en zijn in kritieke toestand.