Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

alt

De boxers van de voormalige Zweedse tennisster Björn Borg zijn nog steeds in opkomst. De boxers, die zowel voor mannen als vrouwen worden geproduceerd, worden gemiddeld voor een prijs van tussen de €24,95 en €39,99 verkocht. Hier krijg je dan een duopack met twee boxers voor.
 
Alhoewel van oorsprong Zweeds, is Nederland de grootste afzetmarkt van de Björn Borg boxers met 29% van de afzet. Zweden was met 27% slechts tweede. Andere grote afzetmarkten zijn onder andere Noorwegen met 10%, Denemarken met 9% en België met 7%. 
 
Björn Borg heeft in totaal 20 externe fabrieken die de productie voor zich nemen, een deel van deze fabrieken verkopen de Björn Borg’s ook op de eigen markt. Iets wat in sommige gevallen omstreden is wegens de lage prijs die de outletfabrieken ervoor vragen. China is met 93% van de productie de onbetwiste nummer één, maar wordt gevolgd door Turkije, Bangladesh en India volgens het officiële jaarrapport van Björn Borg uit 2012. 
 
De gestage opkomst van Turkije als de één na grootste producent van Björn Borg boxers, is duidelijk te merken op de Turkse badplaatsen waar men soms een Björn Borg boxer kan kopen voor één euro per stuk. Afhankelijk van welke Björn Borg boxers men koopt in Turkse badplaatsen, kan men een oud model (uit bijvoorbeeld 2010 of 2011) voor soms tot wel vijftig eurocent kopen terwijl een nieuw model (uit 2013) maximaal €2,50 kost. Omdat er naar Turks traditie nog ruimte is voor onderhandeling, kan men een boxer voor gemiddeld €1,25 kopen per stuk.
 
De Turken, die alleen China voor zich moeten dulden qua productie van Björn Borg boxers, profiteren enorm van hun sterke economische groei.
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen