Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

alt

Erdoğan verklaarde dat de herontwikkeling van het Taksimplein tevens woonplaatsen, een stadsmuseum en een moskee zal bevatten.  Tevens had hij in zijn toespraak verklaard dat de gebieden rond de historische Hagia Triada Orthodoxe Kerk ontruimd zal worden. Volgens Erdoğan zullen deze projecten een duidelijke beeld worden van ‘onze beschaving’, die kan worden gelezen als een verwijzing naar de nostalgische heimwee van Erdoğan naar het Ottomaanse Rijk. De bouw van het 'Panorama 1453 Geschiedenis Museum' was daar ook al een voorbeeld van.

Het Ottomaanse Rijk, hoe glorieus ook sommige momenten ervan waren, had ook wat minder glorieuze momenten. Binnenin het Rijk waren er herhaaldelijk momenten van chaos en wellicht is dit een punt wat historici aan Erdoğan kunnen leren: goed bestuur gaat over het beheer van de inherente chaos van menselijke interactie, niet om het opleggen van steeds strakker wordende en polariserende vernauwingen van ordelijke controle.  

Klik hier voor deel 1, hier voor deel 2, hier voor deel 3 en hier voor deel 4.

 

Reacties   

 
#1 Empathy 30-06-2013 21:36
Leuk en lekker vlot geschreven Önder!

Jammer dat AIP niet is gekoppeld aan FaceBook. Zo kunnen de stukjes die worden geliked gezien worden en kunnen meerdere mensen profiteren van je kennis en inzichten.
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen