Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

Na de intensieve operaties van het Turkse leger in de afgelopen weken, heeft de terroristische organisatie PKK eindelijk toegegeven grote verliezen te hebben geleden en een serieus personeelstekort te hebben. Volgens schattingen heeft de PKK ongeveer 5000 actieve terreurleden die steevast aanslagen plegen, daarnaast zijn er nog enkele duizenden geldschieters en sympathisanten.
 
Met de intensieve operaties van het Turkse leger, zijn veel PKK-terroristen gedood of gearresteerd. Hierdoor heeft de ANF, de officiële spreekbuis van de terreurgroep, aangegeven met spoed nieuwe jonge leden nodig te hebben om de aanslagen voort te kunnen zetten. De ANF gaf aan met een serieus tekort aan mankracht te kampen.
 
De PKK pleegt veelal aanslagen op burgerdoelen om zo de Turkse maatschappij angst in te boezemen. In het verleden verkreeg de PKK leden door jonge Turks-Koerdische tieners te ontvoeren naar de bergen in Zuidoost-Anatolië en Noord-Irak. Daar werden de jongeren vervolgens gedwongen om mee te doen aan de terreuraanslagen tegen de Turkse burgerbevolking. Alhoewel het momenteel minder is, worden er jaarlijks nog steeds een groot aantal jongeren ontvoerd door de PKK. 
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen