Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

altEerder deze maand berichtte onze eigen Önder Kandemir al dat de "Nederlandse media weer pro-PKK" waren. In dit geval ging het om een bericht in De Telegraaf, waaruit bleek dat de krant voor wakker Nederland niet bepaald negatief denkt over deze koerdische terroristische organisatie.

Syrische koerden zouden gewapperd hebben met een 'Koerdische vlag', met daarop een afbeelding van terroristenleider en massamoordenaar Abdullah Öçalan. Leuk geprobeerd, natuurlijk, maar zoals Öndemir meteen uitlegde bestaat "de Koerdische vlag" helemaal niet, én waren er géén posters, vlaggen of wat dan ook met een afbeelding van Öçalan erop te zien - niet op de videobeelden die de ronde deden in Turkije, tenminste.

Toch nam De Telegraaf de PKK-propaganda zonder al te veel te zeuren over. 

De vraag is nu: waarom? Waarom zijn Nederlandse media de PKK zo vriendelijk gezind? Waarom richt men zjin pijlen continu op Turkije en Turken, maar ontspringen Koerden steeds de dans?

Mijn inziens komt dit doordat de Koerden zich met succes als slachtoffers hebben neergezet van  Turks imperialisme gemengd met rácisme. Het is buitengewoon slim gedaan door onze grote vrienden van de PKK: als de gutmensch ergens een hekel aan heeft dan zijn het die twee 'halsmisdaden' wel. Roep 'racisme' en 'imperialisme' en, voila, je kan niet meer stuk in de media. Geen ziel die zich afvraagt of je klachten wel stroken met de werkelijkheid: je verhaal is immers zo mooi, zo vol onrechtvaardigheid... daar moeten 'we' iets aan doen

Het is aan Turken - en andere, objectieve commentatoren - om de Nederlandse lezer eindelijk eens goed te informeren. Een ieder die Turkije bezoekt, en zeker een ieder die er lange tijd woont, weet dat er weliswaar problemen bestaan tussen Koerden en Turken (etnisch dus), maar dat de laatste de eerste absoluut niet massaal onderdrukken, arresteren, martelen, en uitmoorden.

Daar komt bij dat de problemen door twee kanten veroorzaakt worden. Koerden moeten daar verantwoordelijkheid voor nemen, in plaats van ervoor weg te rennen. Analysten, commentatoren en, jawel, Turken moeten dat keer op keer duidelijk maken en herhalen: waar twee kijven hebben twee schuld. Nederlandse journalisten vinden dat ongetwijfeld geen mooi verhaal, maar de gemiddelde Nederlandse lezer ziet de waarheid van dit soort spreekwoorden zeker in.

Laten we daarnaast trouwens ook meteen eisen dat we graag inzage willen krijgen in de werkloosheids- en criminaliteitscijfers van Koerden. Het lijkt mij namelijk met enige regelmaat te gebeuren dat criminele Koerden "Turken" worden genoemd in kranten, terwijl dezelfde mensen 'Koerden' heten te zijn als ze iets goeds doen (of zielig zijn). 

 

Reacties   

 
#1 rojda 31-07-2012 11:28
verdeel en heers ;)
 
 
#2 Turk4Life 31-07-2012 11:31
Weet je wta het is! krant van wakker nl? ammehoela! ze produceren ozninberiechten en weet je wat het ergste is die krant is gewoon verkrijgbaar in turkije?!!!

hier hebben we al moete met het vinden van een turkse krant 8chech geen vatan of aksam omdie zogenaamd grijze wolvdn-achtig zijn. maar pkk-kranten of dhkp/c (ozgur krant) verkopen ze gewoon her in ako en bruna!!
 
 
#3 Ferdinand 31-07-2012 11:32
^
Kan iemand dit voor me ontcijferen s'il vous plait?
 
 
#4 bunnyrabbit 31-07-2012 11:34
Nee, dat kan pas als de rest van de kleitabletten zijn gevonden zodat het ontraffeld kan worden.
 
 
#5 Turk4Life 31-07-2012 11:36
hahah erg grappig wat een lolbroeken zijn jullie. jullie weten dondersgoed wat ik bedoel maar jullie doen alsof jullie het niet begrijpen omdat het jullie niet uitkomt! ga naar huis jullie
 
 
#6 bunnyrabbit 31-07-2012 11:37
Twee dingen:

- ik ben al thuis.
- gebruik jij het woord 'jullie' niet te vaak? jullie, jullie, jullie, jullie en nog eens jullie. Waar is Romeo dan?
 
 
#7 Dennis de Deniz 31-07-2012 11:41
Kom op jongens, neit zo vervelend en irritant doen. Hij heeft een punt.

Ik zie in Den Haag ook overal (Bruna, Ako, enz.) kranten van de PKK: Yeni Özgür Politika is er zo 1. Maar tegelijk wordt het steeds moeilijker om een Hurriyet of Milliyet te vinden. Dat zijn de neutrale kranten die het meest gelezen worden in Turkije.

Toch verkoopt men in Nedelrand alleen die marginale kranten zoals Yeni Özgür Politika die in Turkije door niemand gelezen worden en bestaan uit eenzijdige pro-PKK-berichten. Zelfs hun site zit er vol mee: http://www.yeniozgurpolitika.org/

Dat is toch raar? In Turkije verkopen ze toch ook niet alleen maar Gereformeerd Dagblad?

Daar doelt onze beste vriend op en hij heeft een (erg belangrijk) punt.
 
 
#8 Osman 31-07-2012 11:47
Waarom worden er sudsidies aan pkk-sympathiesanten gegeven?

Eerder kwamen er artikelen met mega economische groei in Turkije. Als Turkije zo doorgaat heeft Nederland met een grote concurrent te maken. Onder andere met landbouw export, Nederland verdient er jaarlijks 4 miljard euro aan. Turkije die veel meer voor veel goedkoper kan produceren is een gevaarlijke concurrent. Hoe wil je je concurrent tegengaan door ze dwars te bomen; de PKK subsidieeren en ondersteunen door zulke artikelen. Alleen al in Zuid-oost Turkije valt meer 'zon' dan in heel Europa. Daar kan je heel wat mee doen volgens mij. Als Turkije daar gebruik van kan maken kunnen ze met al die energie, landbouw productie Europa mee verzorgen! Landen als Spanje, Italie en Griekenland zullen er een harde tegenslag van krigen want die landen verdienen veel van hun klimaat. Dat zal Europa dus kapot maken. Daarom willen ze zo'n vijand kapot maken door hun zwakke plekken te gebruiken; de etnische minderheden. Als zij hun onafhankelijk krijgen zal Turkije net als de Arabische landen uitelkaar vallen waardoor ze geen gevaar meer zullen zijn.

Ik vind het prettig als mensen niet zo snel off topic gaan of zinloos op anderen doelen.
 
 
#9 Dennis de Deniz 31-07-2012 12:01
@osman

Je hebt gelemaal gelijk. Turkije is nu ook bezig met zonnepanelen enz., in Turkije komt het grootste windenergiepark van Europa.

Potentie is er: http://allesinperspectief.nl/Turkije/turkije-de-nieuwe-energiegrootmacht.html
 
 
#10 blink182 31-07-2012 19:42
Het is jammer dat Nederland nog steeds denkt dat het "ver van mijn bed is" terwijl hier een half miljoen Turken wonen die wel degelijk op de hoogte zijn van de stand van zaken daar.

En wij hier nog steeds dat linkse politiek-correcte onzin moeten aanhoren van de 'alwetende journalisten'. Bah
 
 
#11 Erdal 01-08-2012 03:10
Hier zit toch iets meer achter dan men eigenlijk vermoedt...
 
 
#12 Ferdinand 01-08-2012 08:42
Wat dan precies Erdal?
 
 
#13 kirmanckî 01-08-2012 11:51
Het is helemaal geen etnische strijd tussen Turken en Koerden maar een van fascisten tegen ondergedrukte. Los van etniciteit.

Wanneer laten we dat enge nationalisme eens los
 
 
#14 Mustafa 04-08-2012 16:12
@ kirmanckî, wie is de ondergedrukte en wie zijn de fascisten?
 
 
#15 Mustafa 05-08-2012 19:25
Wellicht is deze reactie oftopic, maar de Tweet van Bram Vermeulen (NOS Turkije correspondent) is een goed voorbeeld van een subjectieve verslaggever.
Hieronder leest u de kopie van zijn Tweet:

Bram Vermeulen ‏@bramvermeul
Interesting how Turkish media only report the death of 8 pro-Turkish fighters, ignore 14 dead Kurds in Hakkari
Ik laat het oordeel aan jullie over.
 
 
#16 Eve 05-08-2012 22:48
@Mustafa Als je de tweet van Bram Vermeulen hebt gezien, dan waarschijnlijk ook het antwoord daarop van Frederike Geerdink; (Freelance Turkije correspondent): "@bramvermeul there could be (and probably are) kurds among the dead soldiers. why not say 'army' and 'pkk'?"

Het feit dat Bram Vermeulen geen 'PKK' zegt maar 'koerden' wekt inderdaad ook het gevoel dat er subjectief gesproken wordt over de situatie.

Inderdaad...Oordeel aan de lezers overgelaten.
 
 
#17 Dennis de Deniz 06-08-2012 01:41
^

In dit geval heeft die Frederieke een goed punt maar normaliter heeft die doos van een partijdige, pro-Koerdische, PKK-sympathisant en domkop ook alleen maar oog voor de eenzijdige PKK-propaganda.

Bij Frederike denk ik altijd dat haar vaste scharrel een PKK'er is, maar wat is in godsnaam het probleem van die droplul Bram Vermeulen?
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen