Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

alt

Turken zijn één van de meest wijdverspreide volkeren ter wereld. Zij leven op grote delen van het Euraziatsich continent. Dit hebben zij te danken aan de eeuwenlange nomadische levenswijze en het feit dat zij de paard hebben getempt. Verder worden Turken gezien als ‘Empire Builders’. Door de geschiedenis heen hebben zij van Europa tot aan grote delen van China en het Midden-Oosten vele grote rijken gesticht. Maar toch is de taal niet verspreid. Hoe komt dat?

 

altNAVO-ministers van buitenlandse zaken zullen naar verwachting het verzoek van Turkije betreffende het inzetten van de Patriot raketten tegen een Syrische bedreiging goed te gaan keuren. De Russische president waarschuwde dat hierdoor de spanningen alleen toe zullen nemen.

 

alt

Waarom leeft de mens binnen de zelf gecreëerde grenzen? Is het niet absurd dat wij onszelf beperken in bewegingsvrijheid? Door de beperking in bewegingsvrijheid is een groot deel van de massa niet meer in staat om vrij te denken. Het is dus een oneindige vicieuze cirkel waarin we ons hebben geplaatst.

 

altFrankrijk werd de eerste Europese macht die de Syrische oppositie erkent als de enige vertegenwoordiger van het Syrische volk. Frankrijk zei op 13 november ook te zullen kijken naar het bewapenen van rebellen tegen president Bashar al-Assad.

 

altVerenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Denemarken, Zweden en Nederland zijn in protest tegen het plan van Israël om 3.000 woningen te bouwen op Palestijns land. Een uitdagende Israël heeft een golf van Amerikaanse en Europese veroordelingen over plannen om duizenden nieuwe woningen te bouwen in Oost-Jeruzalem en nederzettingen op de Westoever verworpen. Israël belooft om door te gaan met de bouw in het gezicht van een brede internationale oppositie.