Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

De Dow Jones Industrial Average (DJIA) Index – de oudste aandelenindex van de VS en de meest invloedrijke in de wereld – bestaat uit dertig bedrijven en heeft een extreem interessante en moeilijke geschiedenis ten aanzien van het begin, de transformatie en de structurele ontwikkelingen die de index alle attributen heeft gegeven van wat men een Ponzi piramidespel noemt.
 

De Olympische Zomerspelen van 2020 gaan toch naar Tokio, dat is het besluit van de Olympiade . Eerder had Tokio ook al de spelen georganiseerd in 1940 en 1964. Juist daarom is de keus voor Tokio extra verrassend. Andere steden die ook in de race waren, zoals Istanbul en Madrid, zouden voor het eerst een spelen mogen organiseren.
 

alt

'Ik zeg zeer nadrukkelijk dat christelijke religie, zoals die in kerken georganiseerd is, altijd de grootste vijand van morele vooruitgang in de wereld geweest is, en nog steeds is.' 
                                

Bertrand Russell (1872-1970)

 

Het boek van wetenschapper en academicus Reza Aslan is een bestseller geworden. Het boek Zealot gaat over het leven van de christelijke profeet Jezus. Het boek kwam in het nieuws toen FOX-presentratrice Lauren Green tijdens een live-interview met Reza Aslan openlijk zei dat een “moslim geen boeken dient te schrijven over christendom”. 
 

Al dagen circuleert op internet het filmpje waarop te zien is hoe de Iraans-Amerikaanse academicus Reza Aslan tien minuten lang vragen beantwoordt van de Afro-Amerikaanse FOX-presentratice Lauren Green. Het filmpje zorgde voor veel ophef omdat Green letterlijk zegt dat Aslan niet onpartijdig kan zijn als moslim.