Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

In de Verenigde Staten van Amerika is er een schandaal ontstaan rondom Murat Topaliyan, een Armeens lobbyist die banden had met meerdere Amerikaanse politici waaronder voormalig president Bill Clinton. De in Amerika woonachtige Topaliyan (ook wel bekend als Mourad Topalian) gaf duizenden, miljoenen dollars aan geld uit om Amerikaanse politici ertoe te bewegen de gebeurtenissen van 1915 te erkennen alszijnde een ‘genocide’.

Nu is echter naar voren gekomen dat Topaliyan ook banden had met een Armeense terreurorganisatie, verantwoordelijk voor vele bomaanslagen in de Verenigde Staten. Veel van die bomaanslagen waren gericht op Turkse consulaten, ambassades en andere Turkse gebouwen.

 

Turkije wil onbemande luchtvaartuigen gebruiken in hun gevecht tegen de PKK. Turkije zoekt zes Predator Unmanned Aerial Vehicles (UAV) en twee bewapende versies van de Predator, ook wel Reapers genoemd. Hiervoor zou Turkije mogelijk de V.S. kunnen benaderen.

De Obama-regering heeft Congres aangegeven dat er in september een mogelijke transactie van 7,8 miljard dollar plaats kan vinden voor de verkoop van Patriot PAC-3 luchtafweer raketten. Dit zou een van de grootste wapenverkopen van de V.S. aan een andere regering zijn.