Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

Het Turks-Amerikaanse programma The Young Turks wordt steeds populairder. Dat blijkt uit cijfers van YouTube, waar het programma ooit begon maar nu is uitgegroeid tot een programma met een eigen studio. Het programma wordt geproduceerd en gepresenteerd door de Turks-Amerikaanse Cenk Uygur.
 

In de zuidelijke provincie Zhejiang van China is in de stad Tianducheng een wijk gebouwd als het evenbeeld van de Franse hoofdstad Parijs. De stijl van de gebouwen zijn gebouwd rondom een replica van de Eiffeltoren. Het project, dat begonnen is in 2007, is nu nog een leegstaande wijk maar naar verwachting zullen de woningen snel verkocht worden.

 

In het alom gerespecteerde academische tijdschrift Nations and Nationalism, is er een erg kritisch stuk verschenen over het boek van de Nederlands-Koerdische Uğur Ümit Üngör. In editie nummer twee van volume negentien staat vanaf pagina 405 namelijk een boekrecensie. Deze gaat over het boek ‘The Making of Modern Turkey: Nation and State in Eastern Anatolia, 1913–1950’ van Üngör. 
 

alt

Tony Blair kreeg onlangs de gelegenheid om op BBC Radio 4 uit te leggen waarom het westen zich met Egypte moet bemoeien. De oud-premier van het Verenigd Koninkrijk maakte duidelijk dat niets doen simpelweg geen optie is omdat ook onze belangen op het spel staan. Het interview was een oase van realpolitik in een wereld die tegenwoordig gedomineerd wordt door idealisten zonder enig realiteitsbesef.

 

De Federal Bank heeft winst gemaakt door geld (tegen rente) te lenen aan de regering. Immers, de oorlog had de Amerikanen 30 miljard dollar gekost. De opbrengst voor J.D. Rockefeller was echter 200 miljoen dollar. Hier tegen vonden 323.000 Amerikanen de dood.