Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

Ten slotte komen we aan bij deel drie die nauw samenhangt met de 9/11 gebeurtenissen en het gevolg ervan. (In feite zijn alle de drie delen met elkaar gebonden.). Deel drie wordt ingeluid met ‘Don’t Mind the Men behind the Curtain’. Met andere woorden, de feitelijke machthebbers zijn niet de mensen die vaak op het podium en waarvan denken dat zij het voor het zeggen hebben. De daadwerkelijke machthebbers zijn achter de schermen. Het betreft het financieel element oftewel de Federal Reserve Bank (Centrale Bank) van de V.S.

 

alt

Het doet er niet toe of de mythen waar zijn of niet; het gaat om zijn functie. Zo wordt de religieuze mythe bestempeld als de krachtigste ooit. Veel zeggend is de citaat van de egyptoloog G. Massey, dat in de documentaire wordt gegeven:

"They must find it difficult. Those who have taken authority as the truth, rather than truth as the authority."

 

altAfgelopen periode hebben we vele artikelen en discussies gezien waarbij Turkije vergeleken werd met een breed scala aan landen. Zo werd er vaak beweerd dat de conservatieve islamitische partij AKP de macht dusdanig zal overnemen en Turkije als een theocratisch land zal verklaren, net als Iran. Sommigen zagen het meer als een trage en sinistere islamisering project.

 

altVice-president Joe Biden zegt dat alleen de Turken het probleem van de protesten en onrust in Turkije kunnen oplossen.Biden uitte zijn bezorgdheid en zegt dat wat de VS betreft  niet onverschillig te zijn betreft de uitkomst.

 

De hiervoor opgesomde overeenkomsten zijn niet helemaal onwaar. Er zijn daadwerkelijk bronnen die deze ondersteunen. De Frygische Attis bijvoorbeeld is geboren uit maagd Nana[1], is gekruisigd[2] en is na zijn dood herrezen.[3]

Onderzoek naar de andere genoemde figuren laat ik zitten omdat we anders te ver afdwalen van het onderwerp.