Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

De geboren Amerikaan Peter Joseph, is een muzikant, een filmmaker, een auteur en een activist. Maar zijn bekendheid heeft hij vooral te danken aan de uit vier delen bestaande reeks documentaires. De eerste hiervan heet Zeitgeist: The Movie en is uitgebracht in 2007. Om zoveel mogelijk publiek te bereiken was en is de toegang gratis, zoals op google video en op youtube. De documentaire is naar verscheidene talen vertaald en heeft wereldwijd voor een enorme ophef gezorgd. Sindsdien is er sprake van een mondiale beweging met de naam ‘the Zeitgeist Movement’.

 

alt

Enkele jaren geleden ging Frankrijk gebukt onder de tereur van rellende jongeren (lees: immigranten, voornamelijk uit Noord-Afrika). Deze jeugd zette tientallen, zelfs honderden auto's in de fik, bedreigden de politie, en gooiden met onder meer stenen op de autoriteiten. 

Vandaag de dag is het kalmer in Frankrijk maar is de vonk overgeslagen naar het normaal zo rustige Stockholm, de hoofdstad van Zweden.

 

alt

Heb je je wel eens afgevraagd wat het leven van jou zou willen? Velen weten het niet en gaan op zoek. Dat doen ze door de plaats of land waar zij wonen te verlaten. Zij gaan op zoek naar ‘geluk’, alsof deze ergens op je te wachten staan.

 

alt

De Turkse juwelenontwerpster Milka Karaağaçlı is steeds meer in trek bij Amerikaanse Hollywood-sterren. Dat blijkt uit de verkoop maar ook uit het feit dat Milka nooit de overstap naar Amerika heeft gemaakt. De Hollywood-sterren komen dan ook naar Turkije om haar juwelen te kopen. Zo kwam laatst Orlando Bloom (bekend van de films Troy en Pirates of the Caribbean; die beide een Turks tintje hadden) naar Turkije om een ketting voor zijn geliefde echtgenote Miranda Kerr te kopen.

 

alt

Turkmenistan is het enige land op de wereld waar een ministerie bestaat voor paarden. Het is daarom niet verwonderlijk dat dit land een paardenfeestdag heeft. Het paardenfeestdag wordt sinds 1992 gevierd en wordt bijgewoond door het staatshoofd. Ook bij de vieringen van dit jaar was de Minister van Staat, Gurbanguli Berdimuhamedov aanwezig.