Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

alt

Margaret Thatcher is eerder deze maand, op de rijpe leeftijd van 87 jaar, overleden. In de laatste fase van haar succesvolle leven lijdde ze aan dementia, waardoor ze bijvoorbeeld dacht dat haar man Denis nog leefde, terwijl die in 2003 al gestorven was.

Thatcher werd gehaat door alles dat ook maar enigszins links aandoet. Ze zou 'kapitalistisch' zijn geweest (ja, dat was ze ook, maar dat vond ze geen belediging) en zich geen zorgen hebben gemaakt om het lot van de minder bedeelden (niets is minder waar, ze geloofde juist dat haar beleid beter zou zijn voor iederéén). 

 

alt

Mensen worden vaak bekritiseerd wegens het tonen van kuddegedrag. Kuddegedrag wordt vaak als negatief bestempeld en staat voor het domweg volgen van de rest. Maar wij zijn als mens inderdaad toch sociale wezens? Is het niet normaal dat wij kuddegedrag tonen? Waarom zou dit dan zo negatief moeten zijn?

 

alt

De afgelopen tijd vraag ik me af wat het verschil is tussen een rijke persoon en ik. Hierbij stel ik me de volgende vragen: heeft hij het beter dan ik? Is hij gelukkiger dan ik? Is hij gezonder dan ik? Met andere woorden, wat heeft hij dat ik niet heb?

 

alt

Al jaren wordt gesproken over de klimaatverandering en het lijkt erop dat de mens is vergeten dat zij zelf hier de oorzaak van is. Nogmaals komt naar voren hoe kortzichtig de mens is en dat het een kortetermijngeheugen heeft. Dit is niet verbijsterend wanneer we kijken naar de geschiedenis, waarin de mens zich almaar heeft herhaald.

 

alt

Wanneer we om ons heen kijken, we zien vele chagrijnige blikken, gestreste zielen en mensen met temperament. Ook wanneer men lacht, is dit veelal een glimlach en niet lach vanuit het hart. Men is ongelukkig, depressief en levensmoe.