Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

altDe Cyprioten zijn woedend op de plan van hun regering om een deel van hun spaargeld te nemen ter financiering van een reddingsplan van hun landelijke bank. De EU en het IMF willen 13 miljard dollar uitlenen aan Cyprus en dringen aan dat de gewone Cyprioten moeten bijdragen aan deze reddingsplan. Ministers hebben nood gesprekken gehouden over de overeenkomst en een stemming over het pakket zal plaats vinden op maandag 18 maart.

 

alt

De mens is een intelligent wezen en is in staat een keuze te maken zonder enig afhankelijkheid. Dit is een kenmerk waardoor het zich bijzonder maakt onder de andere wezens op aarde. Maar toch denkt de mens in het algemeen niet vrij en maakt zich afhankelijk van vele andere factoren.

 

alt

Affaires en ander soort bedrog in relaties begint vooral met het gebruik van sociale media. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek. Veel scheidingen in de Verenigde Staten van Amerika blijken te zijn ontstaan doordat één of beide partners de ander bedroog middels sociale media. In scheidingsrechtszaken was 81% van het bewijsmateriaal dat overlegd werd aan de rechter om te tonen dat de partner vreemdging, afkomstig van sociale media.
 

Het was ooit een paradijs voor veel Nederlanders: emigreren naar Canada. Vooral na de Tweede Wereldoorlog vertrokken duizenden Nederlanders naar Canada voor een beter leven. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog (1939-1945) vertrokken gedurende de jaren ’40 en ’50 ruim 180.000 Nederlanders naar Canada.

 

De lotus zaak speelde zich af in 1927, het was een zaak geweest tussen Turkije en Frankrijk die door Frankrijk voor het permanent hof internationale justitie werd gebracht. De aanvaring tussen het Franse schip Lotus en het Turkse schip Bozkurt vond plaats op 2 augusus 1926 ten noorden van Cape Sigri (Mytilini/Midilli). Dit leidde tot ernstige gevolgen, want door het ongeluk brak het schip Bozkurt in tweeën. Hierdoor verdronken er acht Turkse bemaningen die aan boord waren (Shaw, International Law, Sixth edition, p. 84-85).