Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

alt

Het grote Oprah-interview met Lance Armstrong, over diens dopegebruik, heeft heel wat teweeg gebracht in de wereld: de ene na de andere krant en zender besteedde er aandacht aan, en de Texaan werd massaal afgebrand. Hij zou de godfather van de dopingcultuur in het peloton zijn; een valsspeler die iedereen voor de gek hield.

Kort na Armstrongs bekentenis werd echter eens te meer duidelijk dat hij alles behalve de enige renner was die prestatiebevorderende middelen gebruikte. Sterker nog, toen hij druk bezig was om zijn strijd tegen kanker te winnen werd er al massaal gedopet in het peloton.

 

alt

Het jaar 1492 is niet alleen een zwarte bladzijde voor de joden, wegens de verdrijving uit Spanje en Portugal. Het is tevens het begin van een ander groot gebeurtenis, dat tot de dag van vandaag invloedrijk is. Dit is namelijk kolonialisme. Het kolonialisme is een Europees verschijnsel, met de achterliggende gedachte om met economische motieven de ander te verdrijven of tot slaaf te maken.

 

alt

Als sinds oudsher hebben leiders een wapen waarmee zij de steun van het volk achter zich kunnen krijgen. En dit is: regeren in naam van God. Indien dit goed gespeeld kan worden, zal de geloofwaardigheid van het volk erg sterk zijn. Dit zorgt op zijn beurt dat de leider kan doen wat hij of zij wilt. Het volk zal dan niet letten op de ‘mindere kanten’. Dat ziet men graag door de vingers. De leider is immers een gelovig mens en dat maakt hem of haar goed, ongeacht de ‘fouten’.

 

alt

Tegenwoordig wordt Engels bijna overal gesproken. Het is ‘de taal van de wetenschap’. Het bedrijfsleven kan bijna niet zonder. Het vliegtuig verkeer gaat uitsluitend in het Engels. Is het Engels zo een diep geworteld taal, is het een zeer bijzondere taal of ligt het aan iets anders dat het Engels tegenwoordig wereldwijd wordt gesproken?

 

alt

Turkije is elfde geworden in de Miss Universe-verkiezing van 2012, waar de Amerikaans-Italiaanse Olivia Culpo uiteindelijk de nieuwe Miss Universe van 2012 werd. In de spannende race met 88 schone dames van over de hele wereld werd alleen de top 15 bekend gemaakt. Nederland en België zaten daar helaas niet bij.