Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

Turkije wil onbemande luchtvaartuigen gebruiken in hun gevecht tegen de PKK. Turkije zoekt zes Predator Unmanned Aerial Vehicles (UAV) en twee bewapende versies van de Predator, ook wel Reapers genoemd. Hiervoor zou Turkije mogelijk de V.S. kunnen benaderen.

De Obama-regering heeft Congres aangegeven dat er in september een mogelijke transactie van 7,8 miljard dollar plaats kan vinden voor de verkoop van Patriot PAC-3 luchtafweer raketten. Dit zou een van de grootste wapenverkopen van de V.S. aan een andere regering zijn.

Alhoewel er nog niets definitief afgehandeld is, zijn er al door The Financial Times foutieve beweringen gemaakt over deze kwestie. Een verslaggever beweerde dat Obama dreigde de wapenhandel naar Turkije stop te zetten als het haar buitenlandse politiek niet verandert. Deze bewering is echter door het Witte Huis ontkent.

Het dagblad beweerde dat de Obama-regering zich zorgen maakte over de diplomatieke betrekkingen van Turkije. Turkije heeft eerder tegengestemd bij een resolutie tegen Iran. De relatie tussen Turkije en Israël zou volgens het dagblad ook verslechterd zijn door het akkefietje rondom de schepen met hulpgoederen voor de Gaza-strook.

Echter heeft de Turkse president Abdullah Gül verklaard dat Turkije geen probleem heeft met de V.S. “Als Obama een dergelijke uitspraak had gemaakt, dan had ik dat wel gehoord”, vertelde de president aan journalisten in een vliegtuig onderweg naar Azerbeidzjan.  “Turkije heeft de afgelopen jaren een constructief buitenlands beleid gevoerd. Daarnaast is Turkije actief betrokken bij de processen in het Midden-Oosten. Sommigen zijn dit niet gewend van Turkije en dit verbaast ze.”

 

Reacties   

 
#1 Mustafa 10-06-2011 13:54
Echter vind ik dat Turkije zelf ook wapens kan produceren, waarom moeten we afhankelijk zijn van de VS.

Turkije kan best zelf ook wapens maken.
Zo is het Anatolische land bezig om samen met zijn “bloedbroeder” land Zuid-Korea een nieuwe soort Tank te bouwen, de “Altaj” Tank.
www.youtube.com/watch?v=U_f8M9c9W8E

Turkije is machtig genoeg om zijn eigen wapens te maken.
 
 
#2 zeliss 16-02-2012 13:01
Ik begrijp niet waarom Turkije überhaupt zaken doet met Amerika!!
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen